O nie! Znowu ta pierś z kurczaka... ileż można ją jeść.
Wielu osobom dieta sportowca kojarzy się z jedzeniem monotonneg suchego kurczaka. Otóż wcale tak nie jest
Pierś z kurczaka gości u mnie niemalże codziennie. Z racji tej eksperymentuje z przyprawami, dodatkami, obróbka termiczną. Biorę to co mam pod ręką a nuż wyjdzie coś smacznego.
_________________________________________________________________
Skladniki:
250g piersi z kurczaka
15g suszonych pomidorów
60g szpinaku Mrożonego
40 g cebuli (1 mała cebula)
Przyprawy:
Słodka papryka
Pieprz
Czosnek niedźwiedzi
Rozmaryn
Gorczyca
Sposób przyrządzania:
Pierś umyj i ostrym nożem zrób kieszonkę wewnątrz. Zamarynuj w przyprawach i odstaw do lodówki by nabrało aromatu.
Suszone pomidory (używam takich bez oleju) zalej gorącą wodą by nabrały miękkości.
Szpinak rozmroź na patelni. W międzyczasie pokrój cebulę w kostkę oraz pomidory.
Gdy szpinak będzie gotowy, wrzuć cebulę i pomidory na patelnie. Dodaj pieprzu i przytrzymaj na gazie około 1 min.
Gdy szpinak będzie gotowy, wrzuć cebulę i pomidory na patelnie. Dodaj pieprzu i przytrzymaj na gazie około 1 min.
Wyjmij mięso z lodówki i umieść w nim przygotowany farsz. Włóż kurczaka do naczynia żaroodpornego i piecz przez 30-40 min (zależy od grubości) w nagrzanym piekarniku do 200'C.
Taka pierś zawiera około 300 kcal
Uwielbiam takie mięso! Jeżeli uda mi się dzisiaj dorwać szpinak, to możliwe, że niedługo pojawi się u mnie na stole :)
OdpowiedzUsuń>FOXYDIET<
mam nadzieję, że będzie smakowało :)
Usuń